Čistilna akcija

Zadnje leta vse bolj mislimo na naravo. V zavest nam počasi prihaja, da lepa in čista narava ni nekaj samoumevnega. Danes moramo poskrbeti, da bo narava ostala vsaj taka, kot smo jo dobili od prednikov, če hočemo, da jo spoznajo naši potomci.
Člani planinskega društva Trebnje se zavedamo, da najprej moramo poskrbeti za označene in dobro vzdrževane planinske poti v lokalnem okolju, a ni nam vseeno kakšne so te poti.
Da bodo planinske poti po dolini Temenice brez odpadkov sem v okviru načrta varuha gorske narave, organizirala dve čistilni akciji, ki sta potekali dva četrtka popoldan.
23.03.2023, smo se zbrali na železniški postaji v Trebnjem ter se odpeljali do Ponikev. Od tu smo po markirani poti mahnili vse do Repč ter očistili markirano planinsko pot. Čistilne akcije se je udeležilo 12 članov našega društva.
30.03.2023, smo očistili markirano pot od Grčevja do gradu Hmeljnik. Tu smo opazili, da so krajani dva tedna pred nami organizirali čistilno akcijo ob makadamski poti, a je bilo na naše presenečenje tudi tu še kar veliko smeti. Drugo čistilno akcijo se je udeležilo 10 članov našega društva.
Naslednja čistilna akcija bo na jesen.
Dobrodošli vsi, ki vam ni vseeno v kakšnem okolju živimo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja