DOBRČA

Kljub ne najboljši napovedi vremena za nedeljo 19. 2. se nas je na izhodišču na Brezjah pri Tržiču zbralo 31 pohodnikov, iz različnih društev,
PD Trebnje kot organizator letošnjega pohoda, skupaj s PD Polet Šentrupert, zraven pa so pritegnili še prijatelje iz PD Videm Krško, PD Polž, PD Hrpelje Kozina, ter PD Ljubljana Matica.

Na Dobrčo (1634 m), ki se nahaja na najzahodnejšem delu Kamniško Savinjskih Alp vodi 15 pohodnih poti, mi smo se odločili za varianto, ki vodi po robu. Čeprav je bilo sprva oblačno, nam dobre volje ni pokvarilo, saj se je kaj kmalu začelo jasniti in prvi optimisti, so že začeli napovedovati sonce, ki pa nas je res pričakalo na vrhu, seveda je bilo potrebno iti še po nekaj nepozabnih pogledov in posnetkov na Šentanski vrh.
Kar težko se je bilo ločiti od lepot, vendar misel na pustne krofe v koči, ki so jih prijazno poklanjali v maškare našemljeni zaposleni, je bilo slovo lažje.
Ker pa je vsega lepega enkrat konec, smo se morali tudi mi posloviti in oditi v dolino, tokrat mimo Lešanske in Bistriške planine, do izhodišča, kjer nas je čakal avtobus.

Lojz Šalehar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja