AKTIVNI SPREHOD ZA PREDŠOLSKE OTROKE

Ker se v planinskem društvu Trebnje dobro zavedamo, da so otroci in mladina tisti na katerih svet stoji in, da kakršen odnos do narave jim bomo priučili, tako bodo z naravo ravnali, ko odrastejo. Zato smo se v PD Trebnje odločili, da predšolskim otrokom naše občine čim bolj prikažemo pozitivni odnos do narave in vseh živih bitij, ki živijo v naši okolici.

V četrtek, 22.02.2024 smo izvedli prvi aktivni sprehod. Zbrali smo se na parkirišču pred Sparom in pot nas je vodila do Odrge. Med potjo smo se večkrat ustavili, se predstavili, zapeli, skupaj s starši reševali uganke, hodili skozi pajkovo mrežo ter risali gozdne risbe. Kar hitro smo prišli do cilja našega prvega aktivnega sprehoda. Tam nas je na veliko pričakovanje otrok čakala planinska malica ter topel čaj. Topel čaj je ugajal prav vsem pohodnikom, saj vreme ni bilo nič kaj prijazno.

Po postanku smo se hitro odpravili po isti poti nazaj na parkirišče, saj se je dan počasi poslavljal. No, na koncu so vsi otroci dobili žig v cici planinsko izkaznico.

Naslednji aktivni sprehod bo čez en mesec z drugim ciljem in drugačno zabavo med potjo.

Dobrodošli vsi predšolski otroci skupaj s starši!

Napisala Brigita Jenkole     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja