AKTIVNI SPREHOD CICI PLANINCEV PD TREBNJE

V ponedeljek, 27.05.2024 smo se Cici planinci PD Trebnje zbrali na parkirišču Trim steze v Veliki Loki.

Dobre volje, tako otroci kot starši, smo se odpravili po markirani poti do prve postaje, kjer so morali otroci skupaj s staršem na časopisnem papirju prenašati naravne materiale. Kar so našli v bližini od storžev, palic, listja in zelenja.

Na drugi postaji nas je čakalo veliko ugank. Starši so uganke brali, otroci pa so jih reševali. Prav zabavno je bilo opazovati otroke, kako hitro so reševali uganke.

Kmalu na poti nas je čakala naslednja postaja. Tu so starši morali iz svojih rok narediti »lestev« čez katero so otroci hodili.  Otroci so ponosno prestopali, starši pa malo težje čepeli.

Na četrti postaji so nas čakale gozdne živali. Slike gozdnih živali so bile skrite ob poti in v gozdu, otroci pa so jih morali poiskati. Da pa je bila naloga malo bolj zabavna, so med seboj morali poiskati pare gozdnih živali.

Na zadnji postaji smo vsi skupaj izdelovali gozdno sliko. Okvir je nastal iz gozdnega materiala, risbo so otroci narisali iz debelih voščenk.

Pot nazaj je bila za nekaj Cici planincev kar naporna, a nas je vse spravljalo v dobro voljo misel, da na koncu sprehoda nas čaka malica – sok za odžejati in nekaj sladkega.

Brigita Jenkole, izvajalka  krožka CICI PLANINEC  PD TREBNJE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja