Poročilo o čistilni akciji

V soboto 15.septembra je bila organizirana čistilna akcija poimenovana Očistimo Slovenijo še zadnjič. Želja organizatorja je bila, vključiti čim več posameznikov, društev, organizacij…, ter na ta način narediti akcijo še bolj odmevno in seveda doseči čim boljši rezultat akcije.
Glede na to , da tudi v planinskem društvu Trebnje posvečamo skrbi za čisto okolje in osveščanju naših članov glede tega vprašanja veliko pozornosti, saj imamo v svojih vrstah, kar nekaj strokovno usposobljenega kadra, ki se ukvarja s to problematiko ( planinski vodniki, markacisti, gorski stražarji, varuhi gora) smo se tudi mi vključili v akcijo. V društvu smo se odločili, da akcijo izpeljemo že v petek 14.9.2918 ob 16.30 uri. Razlog; v soboto je imelo veliko članov že druge obveznosti. Čistilne akcije se je udeležilo 11 planincev, delali smo na dveh različnih trasah. Ena skupina treh planincev se je zbrala na Rdečem kalu in čistila ob planinski poti do Ostrega vrha in nazaj. Ostalih 8 planincev pa se je zbralo na parkirišču za Trebanjskim gradom. Razdelili smo se v štiri skupine in tako očistili štiri različne smeri do Vrhtrebnjega.  Izkupiček akcije 10 rumenih vreč in 3 črne vreče smeti  ne čisto polne, ter nekaj kosovnih odpadkov. Žal preveč za poti po katerih se vsak dan sprehaja na desetine sprehajalcev.
Hvala v imenu planinskega društva Trebnje, kakor tudi v mojem imenu vsem, ki ste že večkrat dokazali, da vam ni vseeno v kakšnem okolju živimo in ste za ohranitev zdravega in čistega okolja pripravljeni tudi nekaj žrtvovati.
Roman

SLIKE

Album_icon

One thought on “Poročilo o čistilni akciji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja