Utrinki z Dleskovške planote

Slikovni material

 

Naša septembrska tura je bila tokrat na obsežno in krajinsko nadvse privlačno Dleskovško planoto v vzhodnem delu Savinjskih Alp. Razprostira se od gozdnega rezervata Poljšak na vzhodu, do Vršičev in Presedljaja na zahodu. Tu so značilni kopasti vrhovi Velikega vrha, Dleskovca, Deske in drugih. Med njimi je kotanjast svet, ki je ponekod vrtačast, porasel z rušjem in težko prehoden. Drugje so gladke doline in uvale, ki so jih izkoristili za planinske pašnike: Dolga Trata, Korošica, Vodotočne. S planote je izjemen pogled na vrhova Ojstrice in Planjave, prisotna je tudi pestra alpska flora in favna.

Naša pot se je začela na planini Podvežak, od koder smo se povzpeli na Lastovec (1841m) in Desko(1970m) in nato še do našega glavnega cilja 2110m visokega Velikega vrha. Od tu je prelep razgled po Robanovem kotu in Koroški pa vse tja do Visokih Tur. Nadaljevali smo preko Dolgih Trat do planine Ravni, kjer smo končali turo in nas je čakal avtobus.

 

One thought on “Utrinki z Dleskovške planote

  1. Zanima me; gredo objektivi iz cnaona na Nikona-d300, ker sem sedaj dobil po zapuščinski Nikona d-300 in imam od prej vso opremo ( profi) od Canona.Hvala za odgovorDrago

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja